sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieUcraina elaborează o legislație pentru a le retrage titlurile artiștilor care susțin...

Ucraina elaborează o legislație pentru a le retrage titlurile artiștilor care susțin Rusia

În prezent, legislația ucraineană nu permite președintelui să priveze de titluri și premii artiștii care susțin politica Rusiei față de Ucraina. Este vorba atât de cetățeni ucraineni, cât și de cetățeni străini.

Acest lucru a fost declarat de Mykyta Poturaiev, președintele Comisiei pentru politica umanitară și informațională din Rada Supremă  , în cadrul emisiunii „Știri Unite”, difuzată la Telejurnalul național.

„Acest lucru este valabil nu numai pentru cetățenii ucraineni, ci și pentru cetățenii străini. De exemplu, Kirkorov, care, de asemenea, poartă titlul de artist al poporului din Ucraina”, a spus Poturaev.

Potrivit deputatului, în Ucraina există două proiecte de lege în lucru care ar permite privarea artiștilor poporului de titlurile lor. Unul dintre ele este semnat de Nikita Poturaev și Vladimir Viatrovici. Mecanismul de privare a titlurilor din acest document este că, dacă o instanță pronunță un verdict de înaltă trădare, un astfel de artist este privat de titlu. „Legea noastră este foarte simplă.

Există un singur criteriu: dacă o instanță dă un verdict de înaltă trădare, se face o sesizare către președinte pentru a-l informa, iar o astfel de persoană este lipsită de titlurile sale”, a declarat Poturaev.

Potrivit lui Volodymyr Viatrovych, membru al Comisiei pentru politica umanitară și informațională din Rada Supremă, proiectul de lege a fost adoptat de comisie la 23 martie 2023 în prima lectură.

„Vorbim despre retragerea titlurilor de Artist al Poporului și Artist Emerit al Ucrainei acelor persoane care sunt acuzate de trădare și colaborare în conformitate cu articolele din Codul Penal și care au fost demonstrate în instanță”, a declarat Vyatrovych.

De asemenea, poate fi vorba și de un artist care face obiectul unor sancțiuni. O astfel de persoană poate fi, de asemenea, lipsită de toate titlurile.

„Până când acest proiect de lege nu va deveni lege, nu există mecanisme pentru a-i priva de aceste titluri”, a spus Vyatrovych.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments