sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieUcraina și România au semnat un acord de cooperare în domeniul digitalizării

Ucraina și România au semnat un acord de cooperare în domeniul digitalizării

Viceprim-ministrul pentru Inovare, Educație, Știință și Tehnologie – ministrul pentru Transformare Digitală, Mykhailo Fedorov, a informat că Ucraina și România au semnat un acord de cooperare în domeniul rețelelor 5G, al refacerii rețelelor de telecomunicații și al creșterii rezilienței acestora.

Mykhailo Fedorov a scris despre acest lucru pe Telegram.

„Am convenit asupra primilor pași – creșterea rezilienței rețelelor de internet ucrainene, dezvoltarea coridoarelor 5G între granițele Ucrainei și României și participarea Ucrainei la programele de sprijin financiar ale UE”, a declarat Fedorov într-o postare.

Potrivit ministrului, România va contribui, de asemenea, la refacerea infrastructurii digitale ucrainene afectate de război.

„Îi sunt recunoscător ministrului cercetării, inovării și digitalizării din România, Bogdan-Gruia Ivan, pentru cooperare. De acum înainte, vom implementa proiecte comune cu sprijinul financiar al UE”, a adăugat Fedorov.

La 18 octombrie 2023, Ucraina și Letonia au semnat un memorandum privind activitatea comună pentru implementarea tehnologiei 5G în țara noastră. Letonia este una dintre primele țări din Europa care a lansat 5G public.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments