sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieProiectul de lege privind mobilizarea a stârnit agitație printre ucrainenii din străinătate

Proiectul de lege privind mobilizarea a stârnit agitație printre ucrainenii din străinătate

Un nou proiect de lege privind perfecționarea mobilizării, a înregistrării militare și a serviciului militar, pe care Cabinetul de Miniștri l-a prezentat în Rada Supremă în ziua de Crăciun, a provocat panică în rândul ucrainenilor din străinătate și i-a forțat să solicite în număr mare înlocuirea pașapoartelor  și permiselor  de conducere.

Ce s-a întâmplat?

Proiectul de lege propus de guvern, dacă va fi adoptat, ar putea face viața ceva mai dificilă pentru ucrainenii din străinătate care și-au părăsit țara de origine prin mijloace mai puțin cinstite. În special, se propune modificarea legii astfel încât ucrainenii care sunt supuși serviciului militar în străinătate să poată beneficia de servicii consulare la misiunile diplomatice ucrainene numai dacă au documente de înregistrare militară, cum ar fi o carte de identitate militară sau un certificat temporar de persoană supusă serviciului militar.

În plus, dacă un cetățean ucrainean de vârstă militară trebuie să solicite un pașaport național sau străin în străinătate, va fi imposibil să facă acest lucru fără documente de înregistrare militară în timpul legii marțiale. De asemenea, evazioniștilor le va fi blocat accesul la obținerea unui permis de conducere.

Proiectul de lege conține și alte dispoziții care sporesc responsabilitatea ucrainenilor care se sustrag de la înregistrarea militară și de la serviciul militar. Cu toate acestea, dacă evazioniștilor care au fugit din Ucraina sub masca voluntarilor, cu ajutorul  sistemului Shlyakh sau prin cumpărarea unui handicap nu le pasă de persecuția din Ucraina, ei vor trebui să țină cont de noile condiții de viață din străinătate.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments