miercuri, mai 8, 2024
spot_img
AcasăDiverseUn soldat transcarpatic s-a întors din captivitatea rusească

Un soldat transcarpatic s-a întors din captivitatea rusească

La 3 ianuarie, Ucraina a returnat 230 de militari și civili din captivitatea rusă. Printre aceștia se numără și un militar din Transcarpatia, Volodymyr Drebitko.

Acest lucru a fost raportat pe canalul Telegram „Căutarea persoanelor dispărute și întoarcerea prizonierilor de război din Transcarpatia”. Numele și prenumele soldatului se aflau pe lista publicată a militarilor și civililor eliberați din captivitate.

Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război a declarat că acest schimb a fost cel mai mare în ceea ce privește numărul de apărători întorși de la începutul invaziei rusești la scară largă. Astfel, 230 de soldați ucraineni s-au întors acasă:

Forțele armate – 130 de persoane (dintre care 14 din unuitățile de apărare teritorială și 14 din marină);

Garda Națională – 55;

Serviciul de stat de pază a frontierei – 38;

Poliția Națională – 1.

De asemenea, Ucraina a eliberat 6 civili care fuseseră privați ilegal de libertate.

 Printre persoanele returnate s-au numărat atât cei care aveau statutul oficial de prizonier de război confirmat prin intermediul Comitetului Internațional al Crucii Roșii (182 de persoane), cât și militarii ucraineni care au fost dați dispăruți și care aveau statutul de ” căutarea unei persoane” (48).

 Majoritatea persoanelor eliberate au fost bărbați (225), iar cinci au fost femei. Este vorba de 213 soldați și subofițeri și 11 ofițeri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments