sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieZelensky prezice un boom demografic după terminarea războiului

Zelensky prezice un boom demografic după terminarea războiului

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, este convins că Ucraina va cunoaște un boom demografic după încheierea războiului. El și-a exprimat această opinie în cadrul unei întâlniri cu comunitatea studențească de la Universitatea de Stat din Sumy, miercuri, 27 martie, relatează Liga.net.

Întrebat de un student despre planurile guvernului de a stimula natalitatea, șeful statului a răspuns că, în acest caz, „problema numărul unu este securitatea”.

„Cred că cel mai mare stimulent este siguranța. Ce să ne facem cu copilul mai departe, avem nevoie nu doar de stimulente financiare, pentru că finanțele, după părerea mea, ajută, dar nu stimulează natalitatea în timp de război. Asistență, da. Dar nașterea, cred eu, este posibilă doar în siguranță”, a spus el.

Președintele a mai menționat că siguranța constă în disponibilitatea adăposturilor, în special în școli și grădinițe, și în apărarea antiaeriană.

„Adică, ceea ce ar trebui să facă statul și partenerii săi, în general, este să utilizeze cele mai noi tehnologii de apărare aeriană și sistemele lor interne, să le multiplice, să le multiplice în fiecare zi și să informeze societatea despre aceasta”, a subliniat șeful statului.

Un alt factor care influențează rata natalității, potrivit lui Zelenskyy, este apărarea aeriană.

„În general, înțeleg că, atunci când se va termina războiul, va exista un „boom”. Sunt convins de acest lucru. Oamenii se vor întoarce, încrezători în viitor și încrezători în viitorul Ucrainei”, a declarat el.

Reamintim că, din cauza invaziei rusești, Ucraina a înregistrat cel mai mare declin al ratei natalității de la independență. Centrul ucrainean pentru strategie economică estimează că, la sfârșitul lunii iunie a acestui an, până la 6 milioane 700 de mii de ucraineni locuiau în străinătate. Printre refugiați, există un număr mare de copii (între 25 și 51%) și femei cu vârste cuprinse între 35 și 64 de ani.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments