duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseZelenskyy a convenit cu președintele României să înceapă lucrările privind garanțiile bilaterale...

Zelenskyy a convenit cu președintele României să înceapă lucrările privind garanțiile bilaterale de securitate

La 9 ianuarie, președintele Volodymyr Zelenskyy a avut o convorbire telefonică cu omologul său român Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram.

„Am convenit să începem să lucrăm la garanții bilaterale de securitate pe baza Declarației G7 de la Vilnius”, a declarat Zelenskyy.

De asemenea, Zelenskyy l-a informat pe Iohannis despre continuarea terorii aeriene a Rusiei și a subliniat importanța continuării cooperării cu partenerii pentru consolidarea scutului aerian al Ucrainei.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre cooperarea bilaterală, inclusiv despre programul de pregătire pentru piloții ucraineni cu F-16.

În plus, Zelenskyy a subliniat că exporturile ucrainene prin România au crescut de la 2 milioane de tone la 3 milioane de tone în fiecare lună. Președinții au abordat problema creșterii capacității punctelor de trecere a frontierei pentru a atinge ținta de 4 milioane de tone.

„Sunt recunoscător României pentru că a sprijinit decizia de a începe negocierile de aderare a Ucrainei la UE și pentru disponibilitatea de a împărtăși cu țara noastră experiența sa pozitivă de integrare europeană. Apreciem dezvoltarea unui parteneriat strategic ucraineano-român puternic”, a adăugat șeful statului.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments