duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăDiverseȘapte persoane au încercat ieri să mituiască grănicerii transcarpatieni

Șapte persoane au încercat ieri să mituiască grănicerii transcarpatieni

În cursul zilei de ieri, la două puncte de trecere a frontierei șapte persoane au încercat să mituiască grănicerii pentru a obține permisiunea de a ieși din Ucraina.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei – Frontiera de Vest.

Potrivit agenției, în cinci cazuri, au încercat să mituiască polițiștii la punctul de control Tisa de la granița cu Ungaria, iar în două cazuri – la punctul de control Ujgorod de la granița cu Slovacia. În total, recompensele ilegale propuse s-au ridicat la aproape 41.000 UAH.

În special, la punctul de control Tisa, s-a încercat mituirea ofițerilor de aplicare a legii pentru a rezolva problema de a permite bărbaților de vârstă militară fără documente care să le dea dreptul să călătorească în afara Ucrainei în timpul perioadei de lege marțială. În două cazuri, soțiile acestora au încercat să „rezolve” problemele bărbaților.

„De asemenea, doi șoferi de camion care se îndreptau spre Ungaria au sperat să schimbe decizia grănicerului cu mită. La verificarea documentelor, inspectorii au constatat că datele reale nu corespundeau cu cele introduse în registrele electronice. Cu toate acestea, șoferii nu au reușit să „convingă” ofițerii de poliție prin mită”, se arată în comunicat.

La punctul de control „Ujgorod”, doi transcarpatieni care nu aveau documente de înregistrare militară pentru a călători în străinătate au abordat polițiștii de frontieră cu o ofertă de beneficii ilegale. Bărbații le-au oferit polițiștilor de frontieră o recompensă în bani în valoare de 100 USD și 300 USD, pe care aceștia au refuzat-o categoric.

În toate cazurile, la fața locului au fost chemate echipe de investigare ale Poliției Naționale. Acțiunile celor reținuți prezintă indicii de infracțiune penală în temeiul articolului 369 din Codul penal.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments