duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieZelenskyy și Zaluzhnyy felicită Forțele Terestre ale Ucrainei

Zelenskyy și Zaluzhnyy felicită Forțele Terestre ale Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, și comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeriy Zaluzhnyy, au felicitat militarii cu ocazia Zilei Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Felicitările lor au fost postate pe Telegram.

„Forțele Terestre ale Ucrainei. Aproape 600 de mii de soldați din diferite sectoare. Curajoși. Eroici. Puternici”, a scris președintele.

El a adăugat că mulți dintre ei au primit distincții de stat. Mulți dintre ei vor rămâne mereu în memoria camarazilor lor de arme pentru forța și ajutorul lor în luptă. Ucrainenii le sunt recunoscători multora dintre ei pentru eliberarea pământului, orașelor și satelor lor, pentru oportunitatea de a fi mândri de curajul  armatei ucrainene.

„Ne amintim de mulți dintre ei astăzi, când îi onorăm pe eroii ucraineni care și-au dat viața pentru țară și popor. Glorie apărătorilor noștri! Mulțumim fiecărui soldat, fiecărui sergent, fiecărui comandant pentru energia pe care o dăruiți statului nostru”, a scris Zelenski.

„Pentru al doilea an consecutiv, sărbătorim această zi într-un mare război, apărând țara de invazia rusă. Sunteți baza de încredere a armatei ucrainene. Un scut puternic și o suliță ascuțită care distruge fără milă inamicul! Cunoașteți valoarea fiecărei bucăți de pământ ucrainean. Voința și curajul vostru neînduplecat sunt mândria țării noastre!”, a scris Zaluzhny. Ziua Forțelor Terestre, care este sărbătorită anual la 12 decembrie, a fost instituită printr-un decret prezidențial din 18 octombrie 1997 pentru a recunoaște meritele Forțelor Terestre, cea mai numeroasă componentă a Forțelor Armate ale Ucrainei, în asigurarea capacității de apărare a țării.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments