duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăAdministrațieOrașul Ujgorod a primit o distincție de onoare - "Comunitate umană"

Orașul Ujgorod a primit o distincție de onoare – „Comunitate umană”

Orașul a fost apreciat de Asociația Orașelor Ucrainene și de Camera Marilor Orașe a acesteia pentru că a ajutat persoanele strămutate intern care au venit la Ujgorod.

Potrivit certificatului, comunitatea din Ujgorod, cu o populație de 115.000 de locuitori, a primit 27.500 de persoane de pe linia frontului și din teritoriile dezocupate, ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza invaziei totale a Rusiei în Ucraina, începând cu februarie 2022. Cifra de 27.500 de persoane strămutate în interiorul țării (și este vorba doar de cei înregistrați oficial la Departamentul de Politică Socială al Primăriei din Ujgorod) reprezintă aproape 24% din numărul total al locuitorilor din Ujgorod.

Și nu multe orașe din Ucraina au o astfel de cifră în comparație cu populația de dinainte de război, a declarat Oleh Luksha, directorul executiv al filialei regionale transcarpatice a Asociației Orașelor Ucrainene, care i-a înmânat premiul primarului Bogdan Andriyiv înainte de sesiunea de astăzi.

Decizia de a acorda comunității orașului Ujgorod premiul  a fost anunțată la 5 decembrie 2023 în cadrul celui de-al XVII-lea Forum Municipal Ucrainean al Asociația Orașelor Ucrainene , în prezența a peste 400 de participanți – șefi de comunități teritoriale și delegații din întreaga țară.

Bogdan Yevstafiyovych a subliniat că acesta este un premiu pentru comunitate, pentru fiecare locuitor preocupat de viața comunității teritoriale Ujgorod, pentru toți cei care i-au ajutat pe compatrioții noștri în primele zile ale războiului și continuă să ajute și în prezent.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments