Zelenskyy: Toți cei care au primit titlul de Erou al Ucrainei de la începutul războiului vor primi locuințe proprii

0
354

Președintele Volodymyr Zelenskyy a subliniat că statul trebuie să aibă grijă de toți cei care îl apără și să le asigure toate nevoile.

Liderul ucrainean a declarat acest lucru după ce s-a întâlnit cu familiile militarilor.

Zelenskyy a menționat că nu este vorba doar de echipamente și arme adecvate, ci și de protecție socială și bunăstare decentă pentru soldați.

„În cadrul acestei inițiative, toți cei care au primit titlul de Erou al Ucrainei de la începutul războiului vor primi locuințe proprii. Toți cei care, în timp ce apărau țara, au devenit deținători ai Ordinului Steaua de Aur. Toți, fără excepție”, a declarat președintele.

Potrivit politicianului, de la începutul invaziei rusești la scară largă, cel puțin 360 de persoane au fost distinse, dintre care 210 au fost acordate post-mortem.

„Statul va avea grijă de fiecare dintre ei – atât de cei care sunt cu noi, cât și de familiile tuturor celor care și-au dat viața pentru țară. Cred că aceasta nu este o performanță din partea statului. Aceasta este norma. Așa ar trebui să fie. Și așa va fi. Și măcar atât putem face pentru toți cei care au apărat și apără în mod eroic Patria. Pentru curajul, bravura, sacrificiul de sine, pentru tot ceea ce au făcut”, a subliniat Zelenskyy.

Președintele a înmânat, de asemenea, certificate de locuințe membrilor Forțelor de Apărare care au primit titlul de Erou al Ucrainei și familiilor eroilor căzuți la datorie.

Pe 5 decembrie, 12 Eroi ai Ucrainei și 9 familii ale Eroilor căzuți la datorie au primit certificate.

Inițiativa se aplică tuturor Eroilor Ucrainei care au primit acest titlu de la începutul războiului de amploare. În consecință, certificatele pentru apartamente vor continua să fie înmânate, au adăugat la Biroul Președintelui.