vineri, aprilie 26, 2024
spot_img
AcasăDiverseSoldații răniți sunt supuși reabilitării la Centrul Regional Transcarpatic de Neurochirurgie și...

Soldații răniți sunt supuși reabilitării la Centrul Regional Transcarpatic de Neurochirurgie și Neurologie

Centrul Regional Transcarpatic de Neurochirurgie și Neurologie reabilitează militarii după răni grave. În prezent, acesta este unul dintre cele șase centre de reabilitare de excelență din Ucraina.Potrivit Suspilne Ujgorod, 20 de specialiști în reabilitare de la Centrul Regional Transcarpatic de Neurochirurgie și Neurologie lucrează cu soldații și civilii răniți.

Dmitri a fost rănit de o explozie de mină. Medicii au fost nevoiți să îi îndepărteze schijele din creier. Fizioterapeutul Oles Lebedynskyi spune că soldatul va fi supus unei alte intervenții chirurgicale la nivelul craniului și unei reabilitări pe termen lung.

Centrul Regional de Neurochirurgie și Neurologie dispune, de asemenea, de o bucătărie ergonomică pentru a ajuta pacienții să se adapteze la mediul lor de acasă.

„Bucătăria ergo este unicală  prin faptul că are un cuptor adaptat și este aproape de înălțimea pacienților în scaune cu rotile. Mulțumită Fundației caritabile „Pacienți din Ucraina”, avem o plită specială care poate fi ridicată și coborâtă. Bineînțeles, nu avem așa ceva acasă. Dar trebuie să înțelegem ce se întâmplă și cum, să arătăm pacientului ce trebuie să facă: cum să toarne  apa, cum să o fiarbă, cum să taie ingredientele”, a declarat Kateryna Zinovieva, șefa Departamentului de Medicină Fizică și Reabilitare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments