duminică, mai 5, 2024
spot_img
AcasăАдміністраціяВ Україні виплати ВПО щомісяця отримують 2,6 млн людей — Верещук

В Україні виплати ВПО щомісяця отримують 2,6 млн людей — Верещук

Міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук поінформувала, що в Україні виплати, як внутрішньо переміщені особи (ВПО) щомісяця отримують 2,6 мільйона людей.

Про це Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону „Єдині новини”.

„У нас 2, 6 млн отримувачів виплат ВПО щомісяця. Нам потрібно зберегти ці виплати й також увести нову категорію — складі життєві обставини внаслідок збройної агресії”, — сказала Верещук.

Міністерка зазначила, що під час візиту до Сполучених Штатів з представниками американської влади вона обговорювала гуманітарну підтримку українців.

„Нашою метою було донести потреби українців на гуманітарному фронті. Це дуже важливо і Світовий банк, який нещодавно надав 1,2 млрд, зосередився на інших категоріях. Дякую Світовому банку та решті інституцій, що нас почули, коли ми пропонували саме таку категорію увести аби допомогти пережити зиму і 2024 рік людям, які постраждай саме від збройної агресії”, — сказала Верещук.

1 грудня Світовий банк затвердив проект „Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)” для України. Він забезпечить фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення, які постраждали від руйнівних наслідків вторгнення Росії. Проект INSPIRE фінансує позика Світового банку на 1,2 мільярда доларів із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії.

В Україні майже 5 мільйонів ВПО

За даними Мінсоцполітики, станом на 14 серпня 2023 року в Україні зареєстровано майже 5 млн громадян, які покинули своє місце проживання внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Після 24 лютого цього року перемістилися 3,6 млн осіб і до 1 млн з них – вже перемістились повторно. Найбільша кількість таких людей зареєстрована у Дніпропетровській та Харківській областях.

Понад 6 мільйонів українців стали біженцями

Як свідчать дані ООН станом на 10 жовтня, понад 6,2 мільйона українців стали біженцями від початку повномасштабного вторгнення Росії.

В Організації поінформували, що понад 5,14 мільйона з українських біженців подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в сусідніх західноєвропейських країнах.

Рада Європейського союзу продовжила термін дії механізму тимчасового захисту для українців, які рятуються від війни, до березня 2025 року.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments