vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăПолітичнийДо парламенту Угорщини внесли резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів про...

До парламенту Угорщини внесли резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів про вступ України в ЄС

Керівна партія Угорщини “Фідес” на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном у середу, 6 грудня, внесла до парламенту резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів про вступ України в ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Прем’єр-міністр Віктор Орбан попередив, що лідери ЄС можуть не досягти консенсусу щодо початку переговорів про членство з Україною, і заявив, що це питання не повинно бути включене до порядку денного саміту.

„Політика розширення Європейського Союзу повинна залишатися об’єктивним процесом, заснованим на правилах і результатах”, — йдеться в парламентській резолюції.

Зазначається, що початок переговорів про членство з Україною має базуватися на консенсусі між державами-членами Європейського Союзу.

“Умов для цього сьогодні немає”, — йдеться у тексті резолюції.

Як наголошується у документі, лідери ЄС повинні спочатку провести ретельну оцінку впливу можливого членства України у блоці на політику згуртованості та сільськогосподарську політику всередині ЄС, від яких бідніші країни-члени, включно з Угорщиною, є одними із основних бенефіціарів.

Що відомо про позицію Угорщини щодо вступу України в ЄС

Раніше Орбан у листі до президента Європейської Ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту Євросоюзу рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС.

1 грудня, Орбан говорив про те, що Європейський союз повинен спочатку підписати угоду стосовно стратегічного партнерства з Україною, а не починати перемовини про вступ.

Опісля президент Євроради Шарль Мішель наголосив, що ЄС та Україна вже перебувають у стані „стратегічного партнерства”, оскільки була підписана угода про асоціацію.

14 грудня Європейська рада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

За даними джерел Суспільного, президент Франції Емманюель Макрон запросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на зустріч у Париж цього тижня, щоб досягти компромісу напередодні голосування Євроради за початок перемовин з Україною про її вступ до ЄС.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments