vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăПолітичнийДопомагає сусідня Румунія: в Україні знову фіксують дефіцит електроенергії

Допомагає сусідня Румунія: в Україні знову фіксують дефіцит електроенергії

9 грудня Диспетчерський центр «Укренерго» змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі.

Як повідомляють на сторінці «Укренерго», попри потепління та вихідний день, рівень споживання електроенергії високий, тому рівень споживання електроенергії знову вищий за рівень виробництва. Це означає, що в енергосистемі не вистачає виробленої електроенергії і утворився дефіцит.

Щоб зберегти необхідний для безпечної роботи енергосистеми баланс, Диспетчерський центр «Укренерго» застосував аварійну допомогу з Румунії та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт.

„Цей екстренний захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Компенсувати дефіцит електроенергії в енергосистемі можна швидко і з користю для свого гаманця. Магазинам та торгівельним центрам достатньо з 9:00 до 19:00 вимикати вивіски, новорічні гірлянди, та зменшувати яскравість освітлення вітрин. А побутові споживачі можуть перенести домашні вправи з праскою, електроплитою та пилосмоком на вихідні або хоча б не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, на виході з кімнати вимикати світло”, — наголошують в „Укренерго”.

Нагадаємо, в ніч на 9 грудня на Закарпатті відбулося аварійне відключення електроенергії.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments