vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăПолітичнийДональд Туск: Уряд Віктора Орбана відкрито перейшов на позиції Росії

Дональд Туск: Уряд Віктора Орбана відкрито перейшов на позиції Росії

Дональд Туск, який, як очікують, стане наступним прем’єр-міністром Польщі, заявив, що угорський уряд відкрито „перейшов на російські позиції”.

Про це Туск сказав, спілкуючись зі ЗМІ у п’ятницю, повідомляє „Європейська правда” з посиланням на TVN 24. Туска запитали про його можливі переговори з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

„Ми маємо справу з урядом, який відверто перейшов на російські позиції… Давайте чесно. Його стосунки з Москвою і Путіним органічні, і я не думаю, що мої переконання можуть суттєво змінити його ставлення”, – сказав Туск.

Туск зазначив, що він би „не переоцінював свій вплив на Віктора Орбана”. „Ми сьогодні не близькі один одному політично”, – сказав він.

Він заявив, що уряд Орбана блокує рішення, за якими Польща мала б отримати від ЄС 800 млн євро за зброю, передану Україні.

„Я озлоблений тим, що в останню хвилину – коли вони бігають за своїми грошима… вони не змогли врегулювати з Орбаном таке важливе для нас питання, як 800 мільйонів євро на зброю”, – сказав він, посилаючись на уряд Матеуша Моравецького .

Глава „Громадянської платформи” запевнив, що буде твердим на Європейській раді, де обговорюватимуть важливі питання, пов’язані з Україною.

„Я переконаний, що відсьогодні більшість лідерів братимуть до уваги польську думку, коли йдеться про українські питання та коли йдеться про Угорщину та Орбана”, — сказав він, додавши, що буде використовувати різні аргументи і методи, „щоб хоча б усунути негативні наслідки” ставлення Орбана.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments