vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăПолітичнийЗакарпаття відвідали керівники дипломатичних місій країн-членів ЄС

Закарпаття відвідали керівники дипломатичних місій країн-членів ЄС

11 грудня до міста Берегове на Закарпатті прибули керівники дипломатичних місій країн-членів Європейського Союзу.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій, представники обласної влади й місцевого самоврядування провели брифінг та ознайомили гостей з етнічним складом Закарпатської області, забезпеченням освітніх, релігійних, культурних потреб, участю національних спільнот у життєдіяльності краю, доступу до засобів масової інформації і взаємодією з місцевими органами влади й самоврядуванням.

„Під час брифінгу ознайомив дипломатів з безпековою ситуацією на Закарпатті та зазначив, що рівень підтримки і взаємодії національних спільнот є безпрецедентно високим по всій території краю. Зараз права національних спільнот в усіх сферах життєдіяльності захищені Законом, який відповідає всім європейським стандартам”, — йдеться у повідомленні голови ОВА.

До зустрічі долучилася голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, народна депутатка Юлія Гришина.

Зі слів Віктора Микити, Закарпаття демонструє, що національні спільноти – це невід’ємна частина нашого суспільства, щоденно разом працюємо для перемоги, боронимо країну на фронті, поважаємо одне одного, захищаємо від маніпуляцій і тиску, разом дивимося у майбутнє.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments