duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăCulturăCea de-a 85-a aniversare a Ucrainei Carpatice a fost sărbătorită la Ujgorod

Cea de-a 85-a aniversare a Ucrainei Carpatice a fost sărbătorită la Ujgorod

La 15 martie, la Ujgorod s-a sărbătorit cea de-a 85-a aniversare a Ucrainei Carpatice și cea de-a 150-a aniversare a nașterii personalității politice, culturale și religioase, președintele Ucrainei Carpatice, Augustin Voloșin.

La 15 martie 1939, Soimul Ucrainei Carpatice a proclamat independența regiunii față de Republica Cehoslovacă. Augustin Voloșin a devenit președinte, iar Iulian Revai a devenit prim-ministru. Ucraineana a fost declarată limbă oficială, steagul albastru și galben a fost declarat drapel național, iar imnul a fost „Ucraina încă n-a  murit „.

Armata, publicul, reprezentanți ai clerului și conducerea regională au depus flori la monumentul lui Augustin Voloșin de pe faleza Nezalezhnisti.(Independenței) A fost păstrat un minut de reculegere în cinstea tuturor celor care au murit în lupta pentru libertatea și independența Ucrainei.

„Pentru orice transcarpatin, pentru întreaga regiune Transcarpatică, cred că este o dată foarte semnificativă. Pentru noi, pentru strămoșii noștri, această zi este sacră, pentru că ei știau că vor pierde un război fizic și pur și simplu au mers împotriva armatei ocupante de mii de oameni. Știau că vor pierde și vor muri. Dar au spălat cu sângele lor pământul nostru nativ din Transcarpatia, știind și crezând că o nouă generație va crește în acest sânge și le va continua lucrarea”, a declarat Taras Deyak, un participant la eveniment.

Corul popular emerit academic transcarpatic a pregătit, de asemenea, un eveniment artistic și patriotic „Ucraina mea carpatică!”. Artiștii au interpretat Imnul Ucrainei,cântece patriotice și celebrele melodii ale pușcașilor de atunci.

„Soldații noștri voluntari, care și-au dat viața pentru Ucraina, pentru independența ei, au fost un exemplu pentru noi, generațiile viitoare, prin voința și dragostea lor pentru țara lor natală.

Le acordăm un mare respect și mândrie pentru faptul că noi, ucrainenii, putem trăi într-o țară liberă și independentă. Aș dori să subliniez încă o dată că astăzi soldații noștri, care se află pe linia întâi, apărând integritatea teritorială a Ucrainei noastre, la fel ca acum sute de ani, ne protejează libertatea, suveranitatea și demnitatea. Fie ca Dumnezeu să-i ajute în această cauză nobilă. Ucraina va învinge, iar fiecare copil, fiecare fiu, fiecare fiică se va întoarce acasă”, a declarat Natalia Stynych, participantă la eveniment.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments