vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăCulturăZiua internațională a limbii materne marcată de Consulatul de la Solotvino și...

Ziua internațională a limbii materne marcată de Consulatul de la Solotvino și membrii comunității românești din Transcarpatia

Consulatul României la Solotvino, reprezentat de consulul Grațian Florin Pârvu și reprezentanții comunității locale din Solotvino și Apsa de Mijloc, au sărbătorit Ziua Internațională a Limbii Materne.

“Manifestările dedicate Zilei Internaționale a Limbii Materne, desfășurate la Slatina, au fost marcate de un recital de muzică și poezie românească, oferite de elevii și profesorii Liceului cu predare în limba română ”Mihai Eminescu” din localitate. Totodată, alături de reprezentanți de seamă ai conducerii autorităților locale de la Solotvino/Slatina, președinți de consilii raionale, deputați regionali, membri ai Parlamentului României-Senat, ai Baroului Maramureș, ai asociațiilor non guvernamentale din Baia Mare, precum și ai Centrului Universitar Nord din Baia Mare, am depus flori la bustul ”LUCEAFĂRULUI” poeziei românești, aflat în fața liceului cu același nume, a precizat consulul de la Solotvino.

De asemenea, în același context, elevii și profesorii Liceului cu predare în limba română ”Academician Vasile Marina” din Apșa de Mijloc, au organizat un program cultural- artistic, cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne.

La Apșa de Mijloc copiii îmbrăcați în costume populare, au încântat cu recitaluri de poezii și cântece românești, fiind organizat și un concurs de poezie românească, în cadrul căruia au  surprins auditoriul foarte plăcut prin talent și prestația elevilor.

“Este de fiecare dată o plăcere să ne aflăm la Apșa de Mijloc, într-o zi de sărbătoare internațională, în care fiecare dintre noi pune la loc de cinste Limba Maternă”, a mai spus consulul Grațian Florin Pârvu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments