sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăPoliticDonald Tusk: Guvernul lui Viktor Orbán s-a aliniat în mod deschis cu...

Donald Tusk: Guvernul lui Viktor Orbán s-a aliniat în mod deschis cu Rusia

Donald Tusk, care este așteptat să devină următorul premier al Poloniei, a declarat că guvernul ungar „s-a aliniat în mod deschis la pozițiile rusești”.

Tusk a făcut această afirmație în timp ce vorbea vineri în fața presei, relatează Yevropeiska Pravda, citând TVN 24. Tusk a fost întrebat despre posibilele sale discuții cu premierul ungar Viktor Orban.

„Avem de-a face cu un guvern care a adoptat în mod deschis pozițiile rusești… Să fim sinceri. Relația sa cu Moscova și cu Putin este organică și nu cred că convingerile mele îi pot schimba semnificativ atitudinea”, a spus Tusk.

Tusk a precizat că „nu ar supraestima influența sa asupra lui Viktor Orban”. „Nu suntem apropiați unul de celălalt din punct de vedere politic astăzi”, a spus el.

El a spus că guvernul lui Orban blochează deciziile potrivit cărora Polonia ar trebui să primească 800 de milioane de euro de la UE pentru armele transferate în Ucraina.

„Sunt revoltat că în ultimul moment – când fug după banii lor… nu au putut să rezolve cu Orban o problemă atât de importantă pentru noi precum 800 de milioane de euro pentru arme”, a spus el, referindu-se la guvernul lui Mateusz Morawiecki.

Șeful Platformei Civice a dat asigurări că va fi ferm la Consiliul European, unde vor fi discutate probleme importante legate de Ucraina.

„Sunt convins că, de acum încolo, majoritatea liderilor vor ține cont de opinia poloneză când vine vorba de problemele ucrainene și când vine vorba de Ungaria și Orban”, a spus el, adăugând că va folosi diferite argumente și metode „pentru a elimina cel puțin consecințele negative” ale atitudinii lui Orban.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments