sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăPoliticRomânia ajută: în Ucraina se înregistrează din nou penurii de energie electrică

România ajută: în Ucraina se înregistrează din nou penurii de energie electrică

Pe 9 decembrie, centrul de dispecerat al Ukrenergo a fost nevoit să apeleze din nou la ajutorul de urgență al operatorilor de sisteme de transport al energiei electrice din România și Polonia.

Potrivit site-ului Ukrenergo, în ciuda încălzirii vremii și a zilei libere, nivelul consumului de energie electrică este ridicat, astfel că nivelul consumului de energie electrică este din nou mai mare decât nivelul producției. Acest lucru înseamnă că sistemul energetic nu are suficientă energie electrică produsă și s-a format un deficit.

Pentru a menține echilibrul necesar funcționării în siguranță a sistemului energetic, Centrul de Dispecerat al Ukrenergo a apelat, între orele 12:00 și 19:00, la ajutorul de urgență din România și Polonia, cu o capacitate de 300 MW.

„Această măsură de urgență a fost aplicată pentru a compensa deficitul de energie electrică din sistemul energetic. Se poate compensa lipsa de energie electrică în rețeaua electrică rapid și cu beneficii pentru portofel. Magazinele și centrele comerciale trebuie doar să își stingă panourile și luminile de Crăciun între orele 9:00 și 19:00 și să reducă luminozitatea vitrinelor. Iar consumatorii casnici pot amâna pentru weekend exercițiile casnice cu fierul de călcat, aragazul electric și aspiratorul sau cel puțin să nu pornească mai multe aparate electrice puternice în același timp, să stingă luminile atunci când părăsesc încăperea”, a precizat Ukrenergo.

Reamintim că în noaptea de 9 decembrie, în Transcarpatia a avut loc o pană de curent de urgență.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments