vineri, mai 3, 2024
spot_img
AcasăPoliticRezoluție in Parlamentul Ungariei prin care se cere să nu se susțină...

Rezoluție in Parlamentul Ungariei prin care se cere să nu se susțină începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, a introdus miercuri, 6 decembrie, o rezoluție în parlament prin care solicită un vot împotriva începerii negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.

Acest lucru a fost raportat de Reuters.

Premierul Viktor Orban a avertizat că este posibil ca liderii UE să nu ajungă la un consens privind începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și a declarat că această chestiune nu ar trebui să se afle pe ordinea de zi a summitului.

„Politica de extindere a UE ar trebui să rămână un proces obiectiv, bazat pe reguli și rezultate”, se arată în rezoluția parlamentară.

Se menționează că începerea negocierilor de aderare cu Ucraina ar trebui să se bazeze pe un consens între statele membre ale UE.

” În prezent, nu există condiții pentru acest lucru”, se arată în rezoluție.

Potrivit documentului, liderii UE ar trebui mai întâi să efectueze o evaluare amănunțită a impactului unei posibile aderări a Ucrainei asupra politicii de coeziune și a politicii agricole în cadrul UE, din care statele membre mai sărace, inclusiv Ungaria, sunt printre principalii beneficiari.

Ce se știe despre poziția Ungariei cu privire la aderarea Ucrainei la UE

Anterior, într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului European, Charles Michel, Orban a cerut ca o decizie privind asistența macrofinanciară pentru Ucraina și negocierile privind aderarea acesteia la UE să nu fie incluse pe agenda summitului UE.

La 1 decembrie, Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să semneze mai întâi un acord de parteneriat strategic cu Ucraina, în loc să înceapă negocierile de aderare.

Ulterior, președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat că UE și Ucraina se aflau deja într-un „parteneriat strategic”, întrucât fusese semnat acordul de asociere.

La 14 decembrie, Consiliul European urmează să ia în considerare începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.

Potrivit surselor Suspilne, președintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe premierul ungar Viktor Orban la o întâlnire la Paris în această săptămână pentru a ajunge la un compromis înainte ca Consiliul European să voteze începerea negocierilor cu Ucraina privind aderarea acesteia la UE.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments