duminică, aprilie 28, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieElevii școlii din Mucacevo au posibilitatea de a obține certificate internaționale în...

Elevii școlii din Mucacevo au posibilitatea de a obține certificate internaționale în limba germană

Școala nr. 4 din Mucacevo este singura școală din Transcarpatia unde tinerii pot susține examenul pentru diploma de limba germană de nivelul întâi.

Potrivit reprezentanților Primăriei Mucacevo, acest examen de limbă a devenit posibil prin cooperarea cu Guvernul Federal al Germaniei și Ambasada Republicii Federale Germane în Ucraina.

În Mucacevo, această inițiativă a devenit disponibilă datorită sprijinului acordat de viceprimarul Iulia Taips. Prin obținerea acestui certificat, elevii nu numai că demonstrează un nivel ridicat de cunoaștere a limbii germane, dar își deschid și perspective mai largi.

Acest certificat devine cheia pentru a intra în universități atât în Germania, cât și în Ucraina, precum și pentru viitoarele locuri de muncă. Ieri, 17 elevi au promovat proba scrisă a examenului, profesorul Vitaliy Kormosh fiind cel care a condus procesul de studiu.

Vitaliya Kabatsiy, consultant la Centrul pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, a oferit asistență metodologică în desfășurarea examenului. Acest lucru deschide noi oportunități pentru elevii de la Școala nr. 4 din Mucacevo și îi va ajuta să evolueze și să se perfecționeze în viitor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments