marți, martie 19, 2024
spot_img
AcasăCulturăEducațieLiceul Teoretic German, gazda unui proiect Erasmus +

Liceul Teoretic German, gazda unui proiect Erasmus +

În perioada 04-08.03.2024  Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare a fost gazda primei reuniuni de proiect în cadrul programului de acreditare Erasmus + „Reduce, reuse, recycle – Nachhaltige Wissenschaft”.

Proiectul este centrat în jurul ideii de sustenabilitate și rolul pe care îl joacă acesta in dezvoltarea tinerilor, a modului în care este privită protejarea mediului si conservarea resurselor, dar și cum științele își pot aduce contribuția în formarea unei gândiri pe termen lung a nevoilor fiecărui om dar și a societății, precum și cum tinerii pot interveni prin acțiuni individuale pentru a contribui activ la diminuarea risipei și consumului în societate. Printre obiectivele proiectului amintim: investigarea rolului pe care îl joacă științele în promovarea sustenabilității, recunoașterea importanței protejării mediului și a resurselor, generarea de soluții creative prin diferite forme de comunicare, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și adaptabilitate, dobândirea competențelor sociale, civice și interculturale, dezvoltarea abilităților de leadership. 

Elevii au participat la ateliere de lucru la Centrul Cultural din Vetiș, unde au realizat activități creative precum pictat ouă de Paște, creare de obiecte din piele, lemn, dar și gătirea unor preparate tradiționale din regiunea noastră.  Evenimentul principal al întâlnirii a fost participarea elevilor și profesorilor oaspeți la Târgul de Științe „Ziua PI” unde au fost prezentate proiecte din domeniul științelor, proiectele fiind realizate din materiale refolosibile. Au fost realizate demonstrații de funcționare ale proiectelor din domeniul fizicii, informaticii, automatizărilor și roboticii. A fost redactat un ziar online a evenimentului, care a cuprins imagini din timpul târgului de științe, precum si descrieri ale proiectelor, astfel elevii participanți au reușit să-și dezvolte și competențele digitale utilizând aplicația de colaborare Canva.

De asemenea, oaspeții au luat parte și la o activitate interesantă de căutare de comori în oraș, descoperind astfel principale atracții turistice ale orașului,  precum și la o excursie în Maramureș unde au vizitat Cimitirul vesel, Muzeul Comunismului din Sighet, Mănăstirea Bârsana și au servit un prânz tradițional. Elevii au locuit la familii, ceea ce le-a permis să ia contact direct cu viața, obiceiurile, limba și cultura românească.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna mai la Gymnazium Janka Jesenskeho din Banovce nad Bebravou, Slovacia.

Informațiile ne-au fost transmise de coordonatorul proiectului, prof. Moise Rodica.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments