sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăDiverseServiciul de Securitate al Ucrainei a reținut doi clerici ai unei mănăstiri...

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut doi clerici ai unei mănăstiri din Eparhia  Khust a Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Potrivit purtătoarei de cuvânt, ambii clerici au fost susținători ideologici ai regimului comunist și au răspândit propaganda fostei URSS.

„Potrivit anchetei, bărbații au distribuit în mod public simboluri comuniste interzise și sloganuri sovietice prin intermediul internetului. Au fost documentate faptele de publicare de către aceștia a conținutului rusesc pe propriile pagini de socializare. În timpul perchezițiilor la domiciliile clericilor, au fost găsite echipamente informatice și telefoane mobile, pe care aceștia le foloseau pentru a propaga narațiunile Kremlinului”, a declarat Wanda Milo.

Ambilor bărbați li s-a comunicat o notificare de suspiciune în temeiul părții 1a articolului 436-1 din Codul penal al Ucrainei. În prezent, se hotărăște chestiunea alegerii unei măsuri de constrângere.

Suspecții riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare cu confiscarea bunurilor.

Acest lucru a fost raportat pentru Suspilne de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Transcarpatia, Wanda Milo.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments