vineri, aprilie 26, 2024
spot_img
AcasăDiverseUcraina a produs o dronă care poate zbura până în Siberia

Ucraina a produs o dronă care poate zbura până în Siberia

Distanța de acțiune a acestei invenții ucrainene este de peste 3.000 km.

Specialiștii ucraineni au realizat o dronă care poate ajunge cu ușurință în Siberia rusă. Autonomia de zbor a acesteia ajunge la 3.000 de km, potrivit unui articol al publicației The Economist publicat pe 18 aprilie.

Potrivit articolului, Ucraina a investit sute de milioane de dolari în drone cu rază lungă de acțiune capabile să caute și să lovească ținte la distanță. Cel mai recent și unul dintre cele mai bune modele noi de drone are o rază de acțiune de 3.000 km și poate ajunge până în Siberia.

După cum notează publicația, succesul Ucrainei în industria de apărare a deranjat Statele Unite, care insistă să se pună capăt atacurilor asupra rafinăriilor rusești. SUA este îngrijorată atât de creșterea probabilă a prețului petrolului, cât și de posibila escaladare a războiului.

Cu toate acestea, în ciuda temerilor occidentale, o sursă informată de la The Economist a prezis că programul de drone al Ucrainei se va extinde în următoarele luni. Sursa a declarat că săptămâna trecută a avut loc o schimbare de la țintirea infrastructurii petroliere, dar este probabil ca aceasta să fie temporară.

Unul dintre producătorii de drone cu rază lungă de acțiune susține că nu toți reprezentanții SUA sunt în favoarea interdicției și că, de fapt, fac jocul publicului atunci când cer încetarea acesteia.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments