sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img
AcasăCulturăLa Ujgorod a fost creat un traseu turistic cu mini-sculpturi

La Ujgorod a fost creat un traseu turistic cu mini-sculpturi

În fiecare an, orașul Ujgorod atrage turiștii și îi fascinează cu arhitectura sa de epocă, cafeaua aromată și minisculpturile fabuloase, majoritatea fiind amplasate în centrul orașului.

Există deja 65 de mini-sculpturi în orașul Ujgorod și mai mult de o sută în total în regiune. Acestea sunt operele sculptorilor Mykhailo Kolodko, Roman Murnyk, Stepan Rusnak, Vasyl Kryvanych și alții. A fost creat un traseu turistic special pentru a facilita găsirea punctelor de atracție turistică ale orașului.

– Am creat o resursă în care am adunat toate informațiile despre mini-sculpturi. Aceasta este o hartă interactivă care îi ajută pe turiști să se familiarizeze cu minisculpturile și să creeze un traseu către acestea. În general, mini-sculpturile vă permit să vedeți orașul dintr-o perspectivă complet diferită. Pentru a face acest lucru, un turist poate cumpăra o hartă interactivă cu autocolante și poate îndeplini o misiune în căutarea mini-sculpturilor. În același timp, toate hărțile au un cod QR pentru a citi informații despre aceste atracții turistice. Am creat, de asemenea, diverse produse turistice: hărți, shopperi cu imagini ale mini-sculpturilor, cești, cărți poștale și albume de colorat pentru copii”, a declarat Inessa Izay, șefa operatorului turistic MUSE-Travel.

La rândul său, Viktor Opalenyk, șeful Asociației de tururi ghidate, a remarcat

– Pe lângă harta cu autocolante, care va fi distribuită gratuit, le oferim turiștilor posibilitatea de a explora orașul pe cont propriu. Se poate spune că Ujgorodul a început tradiția instalării de mini-sculpturi. Ulterior, acestea au apărut în Kiev și Dnipro. Pretutindeni ele reprezintă un adevărat magnet turistic.   Avem în plan un alt produs turistic – o turbo boxă. Prezentarea acesteia va avea loc mai târziu”, a declarat Viktor Opalenyk.

„Fiecare sculptură are legătură directă sau indirectă cu orașul Ujgorod sau Transcarpatia, fiecare dintre ele este un fel de mini-portret al unor figuri istorice interesante, demne de atenție, personaje sau eroi mitici care au avut sau au un impact”, spun operatorii din turism.

O colecție unică de suveniruri de diferite tipuri a fost, de asemenea, creată pentru a ameliora atractivitatea turistică a orașului Ujgorod.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments