sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img
AcasăDiversePovestea bucătăresei din  Brigada 128 Transcarpatică

Povestea bucătăresei din  Brigada 128 Transcarpatică

„În fiecare zi mă trezesc la 3 dimineața pentru a mă asigura că băieții de la baza de operațiuni au un mic dejun cald.”

Tetyana este bucătăreasă la o unitate de artilerie din cadrul Brigăzii separate 128 de asalt montan Transcarpatia. Femeia obișnuia să lucreze la calea ferată: era agent de serviciu în gară în regiunea Kirovohrad și primea un salariu bun. Cu toate acestea, mai târziu a decis să se înroleze în Forțele Armate.

Povestea Tetianei a fost împărtășită pe pagina de Facebook a Legiunii Transcarpatice. Potrivit femeii, ea s-a alăturat forțelor armate ale Ucrainei din întâmplare. „Într-o zi am mers la biroul de înrolare militară cu treburi și m-au întrebat dacă n-aș vrea să mă înrolez în Forțele Armate.”Pentru ce au nevoie de mine, ce voi face?”, am întrebat  „Armata are nevoie și de femei, sunt multe posturi diferite. Gândiți-vă”, mi-au răspuns. M-am întors acasă, m-am gândit și, trei zile mai târziu, eram la centrul de pregătire al Forțelor Armate din Starychi. Apoi am semnat un contract cu Brigada 128 și nu regret nicio secundă decizia mea”, spune Tetiana.

Deoarece prima ei diplomă a fost în domeniul artei culinare, ea servește ca bucătar. Ea a fost în mai multe rotații în zona ATO- OOS, iar de la începutul invaziei la scară largă, a fost în permanență în zona de luptă cu unitatea sa. La început, a făcut parte dintr-un pluton de sprijin situat un pic mai departe de linia frontului, apoi a cerut să fie mai aproape de linia frontului și acum lucrează într-o așezare care este bombardată ocazional de artileria de tunuri rusească.

„Am vrut să fiu mai aproape de băieți, ca să le pot oferi mâncare caldă tot timpul. Lucrez singură în bucătărie. Sunt aproximativ 50 de soldați în unitatea mea. Pentru a găti suficientă mâncare, mă trezesc la 3 dimineața în fiecare zi, iar la 6 dimineața, când se luminează de ziuă și este mai mult sau mai puțin sigur să ajungem la pozițiile de luptă, mâncarea caldă în recipiente rezistente la căldură este livrată la puncte. Poți vizita pozițiile doar o dată pe zi, așa că se livrează micul dejun, prânzul și cina deodată.

Dacă este nevoie, băieții încălzesc mâncarea pregătită pe arzătoare cu gaz, totul este proaspăt pregătit”, spune  femeia-militar.

În fiecare seară, Tetiana face pregătiri – curăță cartofi, pregătește ingrediente pentru salate etc. – pentru ca la ora 3 dimineața să poată găti mai multe mese proaspete. Meniul pentru soldați este întotdeauna variat.

„În fiecare zi am fie pârjoale, fie mușchiuleț de porc,  fie clătite de hrișcă. De asemenea, gătesc copănele de pui la cuptor, budincă din brânză de vaci, clătite cu carne sau gem, plăcinte cu cartofi, varză, carne tocată, chebureks, belyashi. Salate făcute din legume proaspete sau murate în fiecare zi. Pentru primul fel de mâncare, au borș sau bograci. Băieții din Transcarpatia trimit ingrediente speciale pentru bograci,  din Ungaria. Le place foarte mult acest fel de mâncare. Dacă este ziua de naștere a cuiva, fac un tort, și nu doar unul. Pentru Anul Nou, am făcut un jeleu de post în patru straturi pentru fiecare soldat, iar la  Paștele trecut am încondeiat o sută de ouă „, spune ea. Tetyana nu are aproape deloc timp liber, iar băieții îi apreciază cu adevărat eforturile: îi oferă ciocolată și alte dulciuri. Cu toate acestea, o simplă mulțumire și faptul că soldații au mâncare sănătoasă sunt suficiente pentru ea.

Militara  concluzionează: „Nimeni de aici nu se plânge de gastrită sau ulcer. Iar acest lucru, cred că este un mare avantaj. Băieții sunt deja supuși unui stres constant pe câmpul de luptă, așa că măcar nu își umplu stomacul cu conserve și produse uscate, ci au parte de o masă echilibrată preparată ca acasă.”

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments