vineri, aprilie 26, 2024
spot_img
AcasăPoliticȘefii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE au vizitat Transcarpatia

Șefii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE au vizitat Transcarpatia

Pe 11 decembrie, șefii misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene au sosit în orașul Beregovo  din Transcarpatia.

Acest lucru a fost raportat pe pagina sa de Facebook de către șeful administrației regionale din Transcarpatia, Viktor Mykyta.

În timpul întâlnirii cu șefii misiunilor diplomatice, reprezentanții autorităților regionale și ai autoguvernării locale au ținut un briefing și i-au familiarizat pe oaspeți cu structura etnică a regiunii Transcarpatia, cu asigurarea nevoilor educaționale, religioase și culturale, cu participarea comunităților naționale la viața regiunii, cu accesul la mass-media și cu interacțiunea cu autoritățile locale și autoguvernarea.

„În timpul briefingului, i-am informat pe diplomați cu privire la situația de securitate din Transcarpatia și am remarcat că nivelul de sprijin și interacțiune al comunităților naționale este fără precedent în întreaga regiune. Acum, drepturile comunităților naționale în toate sferele vieții sunt protejate de lege, care îndeplinește toate standardele europene”, a declarat șeful AMR  într-un comunicat.

La reuniune s-a alăturat și președintele Subcomisiei pentru învățământ superior din cadrul Comisiei pentru educație, știință și inovare a Radei Supreme, deputatul Iulia Hryshyna.

Potrivit lui Viktor Mykyta, Transcarpatia demonstrează, că comunitățile naționale sunt parte integrantă a societății noastre, că lucrăm împreună în mod constant pentru a învinge, că apărăm țara pe front, că ne respectăm unii pe alții, că ne protejăm unii pe alții de manipulare și presiune și că privim împreună spre viitor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments